Mariachi Groep

Mariachi Groep Cantando Mariachi

mariachi groep

Heerlijke traditionele Mariachi muziek en moderne nummers uit de Mexicaanse repertoire.
Gitaar, zang, Solo Gitaar en trompet. Van duo tot 10 persons band. Compleet met kostuums en Sombrero's voor Mexicaanse avonden.

Luister naar de muziek van de Mariachi groep Cantando Mariachi
muziekfragmnent 1  (La Bamba)     muziekfragment 2 (La Cucaracha)     muziekfragment 3 (Cielito Lindo)

Mariachi muziek en Mexico
Muziek  heeft een belangrijke plaats in het dagelijkse leven van  de Mexico. Door de oorspronkelijk bewoners werd muziek tijdens  plechtige gebeurtenissen intensief beoefend met ratels,  schelpen, fluiten en trommels en dergelijke. Later is deze oorspronkelijke muziek overvleugeld door de Spaanse tradities  met nieuwe instrumenten en dansvormen. Ook de Afrikaanse slaven op de suikerplantages rond Veracruz leverden op dat  gebied hun speciale bijdrage met ritme- en slaginstrumenten (de marimba)

Na de onafhankelijkheid van Spanje in 1821 voegden andere Europese invloeden zich bij de Indiaans-Spaanse traditie
                      met nieuwe instrumenten zoals de piano, de accordeon en  de saxofoon. In 1825 werd er een filharmonisch orkest gevormd  in Mexico-Stad en in 1877 kwam er een conservatorium. Vooral  in de revolutionaire periode rond 1910 kreeg de concertmuziek een nationalistisch tintje en werden regionale dansstijlen bijzonder populair.

 Op het Plaza Garibaldi in Mexico-Stad vindt men de mariachi’s.   Dit zijn groepen muzikanten die dramatische levensliederen  ten gehore brengen. Een ‘orkest’ bestaat vaak uit zo’n tien  personen. Instrumenten zijn vooral een violen, gitaren en
                      trompetten. De muzikanten dragen schitterende kostuums met enorme met goud of zilver geborduurde charro-hoeden en kleurige,  zeer Spaans aandoende pakken met tresversieringen, de sarape op één schouder. De mariachi’s zijn waarschijnlijk ontstaan  in de staat Jalisco ter opluistering van trouwpartijen (mariages)  in de vorige eeuw met haar Franse invloeden. Mariachimuziek
 is extravert en agressief, marimbamuziek is melodieus  en melancholisch.

Luister meer muziek van Carlos Rivas CLICK HIER
Boek Carlos Rivas als Duo CLICK HIER
Zie Carlos Rivas spelen op de open dag CLICK HIER
Voor onze Mexicaanse dansgroep CLICK HIER

Mobil: 06-29 457 407 of 06 44 508 525 Tel: 0320 769037, email: mariachimuziek@gmail.com

Fotos van onze Mariachi Groep Live optredens:

mariachi groep
Mariachi Groep Cantando Mariachi als akoestische kwarte
mariachi groep
De dansers van onze Mariachi groep
mariachi groep
Mariachi groep en 2 Mexicaanse danseressen akoestisch en mobiel tussen de gasten

Videos van onze optredens

     
Betalingen:
Wij accepteren alleen betaling per bank voorafgaand aan de datum van ons optreden tegen afgifte van een factuur en een VAR- of IPV-verklaring. Indien dit niet mogelijk is, kunnen wij ook betalingen in contanten aannemen op de dag van het feest, direct na afloop van ons optreden. Wij accepteren geen betalingen per bank achteraf. U dient voordat u een boeking doet bij uw organisatie na te gaan of men met deze voorwaarde accoord gaat. Als U ons belt of emailt, bent U akkoord met onze ALGEMENE VOORWAARDENU kunt ons vinden in Amsterdam, Amstelveen, Den Bosch, Breda, Tilburg, Eindhoven, Veghel, Oss, Roosendaal, Oosterhout, Rotterdam, Den Haag, 's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Leiden, Utrecht, Nijmegen, Houten, Zaltbommel, Delft, Rijswijk, Maastricht, Heerlen, Sittart, Zutphen, Zwolle. U kunt ons vinden in Groningen, Noord Brabant, Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht, Flevoland, Drente, Overijsel, Gelderland, Zeeland, Friesland, Limburg, België. U kunt ons vinden in Groningen, Alkmaar, Culemborg, Apeldoorn, Hilversum, Zeist, Sittart, Roermond, Antwerpen, Brussel, Roosendaal, Moerdijk, Vlissingen.

Links naar linkpartners van deze site


terug naar:
Mariachi groep voor feesten en partijen, Mariachi muziek, gezellige, zonige muziek voor Uw feest en Mexicaanse avond

Fotograaf > Todolatino > Buikdanseres > Artiesten feest > Andere danseressen > Spaanse muziek > Limboshow